Снимки от дистанционно сондиране от мисията IceBridge на НАСА в Антарктида

...
Снимки от дистанционно сондиране от мисията IceBridge на НАСА в Антарктида
Коментари Харесай

Следи от древна цивилизация под ледовете на Антарктида?


Снимки от отдалечено сондиране от задачата IceBridge на НАСА в Антарктида сочат съществуването на антично човешко населено място, лежащо под впечатляващите 2,3 километра лед.

Интригуващото изобретение е направено при авиационни тествания на Advanced Topographic Laser Altimeter System (ATLAS), лидарна технология на НАСА, която ще бъде пусната през 2017 година и е планувана за мониторинг на промените в полярния лед.

„ Съществува доста дребна възможност за неточност, точно по тази причина бяхме толкоз учудени, когато забелязахме тези аномални особености на фотосите на лидара “, изяснява Натан Боровиц (Nathan Borrowitz), водещ академик на програмата IceBridge и откривател на морските ледове от центъра за полети „ Годард “ на НАСА.

„ Сега можем единствено да гадаем какво е това и какви функционалности е изпълнявало, и стартът на ICESat-2 през 2017 година може да докара до други огромни открития и по-дълбоко схващане на геоморфологичните особености на Антарктида “, прибавя той.

„ Тези фотоси просто отразяват дребна част от общата територия на Антарктида. Възможно е да има доста други сходни сектори, които са покрити с лед. Това просто ни демонстрира какъв брой елементарно е да подценим размерите и мащабите на античните човешки селища “, споделя Трипатхи.

Как е допустимо това, когато изображенията на бреговата линия на подледниковата Антарктида са били видяни чак след развиването на георадара през 1958 година? Може би Антарктида не всеки път е била покрита с ледена завивка? Новото изобретение може да е удостоверение, че това е допустимо “, признава той.

„ Леко изместване на полюсите или на оста на въртене на Земята в исторически времена допустимо са единственото рационално пояснение, което идва мислено, само че наложително би трябвало да проведем повече проучвания, преди да създадем каквото и да било умозаключение. “

Източник

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР